استاندارد پیچ و مهره
استاندارد پیچ و مهره
یکی از مواردی که در هنگام طراحی و تولید پیچ و مهرهها اهمیت زیادی دارد، استاندارد آنها است که توسط مهندسین آلمان و برخی کشورهای دیگر تعریف شدهاند. بر اساس بر اساس استاندارد پیچ و مهره، طول دنده، اندازه، کلاس، گرید، گام و شکل پیچ مشخص میشود. اگر میخواهید با این استانداردها آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با تاریخچه استاندارد پیچ و مهره
از اواسط قرن نوزدهم، مهندسان تلاش کردهاند تا برای پیچهای ماشین، استانداردهای مشخصی را تعریف کنند. در این راستا، مهندسان کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، ایالاتمتحده و انگلیس وارد عمل شدند. در ابتدا نظم مشخصی بین پیچ و مهرههای مختلف وجود نداشت؛ اما پیشرفت تکنولوژی باعث شد تا بین پیچ و مهرهها سازگاری و تناسب مشخصی به وجود بیاید.
به این ترتیب، استانداردهایی مانند DIN یا ISO تعریف شد. البته در این بین، برخی کشورها استانداردهای مربوط به ابزار اتصالاتی خود را تعریف کردند. بعد از جنگ جهانی دوم، استانداردهای مشخصشده توسط کشورهای اروپایی، بهعنوان یک سیستم متریک و بینالمللی در دنیا مورد قبول واقع شد.
انواع استانداردهای مربوط به پیچ و مهره
استانداردهای مختلفی برای پیچ و مهرهها وجود دارند که برخی از آنها در کشورهای گوناگون، مشترک هستند. ازجمله پرکاربردترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
استاندارد DIN
استاندارد DIN مربوط به موسسه استانداردسازی آلمان است و مجموعه کامل اتصالات را در بر میگیرد. تعدادی از این استانداردها در ادامه آمدهاند:
- DIN 6923: متعلق به مهرههای ششگوش فلنجی
- DIN 440: مربوط به واشرهایی که در سازههای چوبی استفاده میشوند.
- DIN 603: استاندارد مربوط به پیچ و مهرههای سر قارچی
- DIN 6797: استاندارد واشر قفل دندانهدار
- DIN 580: استاندارد مربوط به پیچهای چشمی که برای بالا بردن اجسام استفاده میشوند.
- DIN 7603: استاندارد حلقه مهر و موم
- DIN 7344: استاندارد پیچهای مارپیچی نوع سنگین
-
استاندارد ISO
ISO یک سازمان بینالمللی است که استانداردهای جهانی را تولید میکند. این سازمان، اعضایی دارد که لازم است استانداردهای تعریفشده را تائید کنند. تعدادی از این استانداردها در زیر معرفی میشوند:
- ISO 1891:2009: تعیینکننده اصطلاحات اتصالدهندهها
- ISO 1234: استاندارد متعلق به اشپیل سنجاقی
- ISO 4014:2011: استاندارد مربوط به پیچ و مهرههای شش گوش
- ISO 16426:2002: تعیینکننده تضمین کیفیت اتصالدهندهها
- ISO 4162:2012: استاندارد متعلق به پیچ و مهرههای ششگوش با فلنج سری کوچک
- استاندارد BS
این استاندارد به اندازه ISO و DIN کاربردی نیست و بیشتر در بحث واشرها و مهرههای اینچی مورد استفاده قرار میگیرد. تعدادی از استانداردهای BS عبارتند از:
- BS 1083: استاندارد پیچ سر شش گوش
- BS 3410: استاندارد واشر اینچی
- BS 57: استاندارد مربوط به مهره ششگوش کامل
- BS 4162: استاندارد پیچ فلنجی
سخن آخر
برای ساخت پیچ و مهرهها، استانداردهای مختلفی تعریف شدهاند که از بین آنها DIN و ISO جزو استانداردهای بینالمللی مورد قبول در سراسر جهان هستند. برخی از کارخانهها بر اساس استانداردهای دیگر، ابزارهای اتصالاتی خود را تولید میکنند که چندان کاربردی نیستند؛ اما استانداردهای بینالمللی همواره مورد اطمینان مشتریان هستند و کیفیت پیچ و مهره را تضمین میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید