وبلاگ

کاربردهای پیچ و مهره در صنعت

انواع کاربردهای پیچ و مهره در صنعت

انواع کاربردهای پیچ و مهره در صنعت

پیچ و مهره به دلیل ابعاد کوچکی که دارند، چندان در پروژه دیده نمی‌شوند؛ در صورتی که تاثیر زیادی بر کیفیت و مقاومت آن می‌گذارند. این ابزار در بخش‌های مهم صنعت جهت اتصال قطعات، مورد استفاده قرار می‌گیرند. به ‌این ‌ترتیب، جهت کنار هم نگه‌داشتن قطعات مختلف می‌توان از پیچ‌ها و مهره‌ها استفاده کرد. از آنجایی هم که پیچ و مهره در مدل‌های بسیار متنوعی تولید می‌شوند، انتخاب درست آن‌ها اهمیت زیادی دارد. در ادامه مطلب، شما عزیزان را با انواع کاربردهای پیچ و مهره در صنعت آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

پیچ و مهره چیست؟

پیچ نوعی ابزار فلزی است که بر روی سطح آن، شیارهای مارپیچی یا رزوه قرار دارد. با استفاده از پیچ می‌توان اشیاء مختلف را به یکدیگر وصل کرد. هر چقدر کیفیت پیچ بهتر باشد، اشیاء نیز محکم‌تر به یکدیگر وصل می‌شوند. ضمن اینکه اتصالات انجام گرفته با پیچ، از نوع موقتی است و کاربرد اصلی آن مربوط به باز و بسته کردن اجسام به سطوح مختلف می‌شود. مهره نیز وسیله‌ای حلقه‌ای شکل است که درون آن را رزوه می‌کنند. مهره به همراه پیچ به ‌عنوان اتصال‌دهنده مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، پیچ‌ها و مهره‌ها در اشکال، وزن‌ها، ابعاد و مقاومت‌های متفاوتی طراحی و تولید می‌شوند که افراد می‌توانند با توجه به پروژه خود، یک یا چند مدل آن را انتخاب کنند.

مواد اولیه تولید پیچ و مهره

از آنجایی که پیچ و مهره جزو اتصال‌دهنده‌های مهم هستند، بایستی با مواد اولیه مرغوب ساخته شوند. تولیدکنندگان حرفه‌ای جهت افزایش کیفیت و دوام این ابزار از فولاد ضدزنگ استفاده می‌کنند. فولاد ضدزنگ، استقامت خوبی در برابر خوردگی، زنگ‌زدگی، ضربه و فشار دارد. این آلیاژ متشکل از فلزاتی نظیر نیکل، نیتروژن، کربن و کروم است که هر یک از آن‌ها دارای مشخصات خاصی هستند. برخی از مشخصات آن‌ها عبارت است از مقاومت در برابر خوردگی، ضدضربه و  ضدزنگ‌زدگی؛ به همین خاطر، سازه‌هایی که حاوی پیچ و مهره فولادی هستند، دوام بهتری دارند.

از سایر مواد پایه‌ای مورد استفاده در ساخت پیج و مهره می‌توان به آهن، آلومینیوم، تیتانیوم، مس، برنج، پلاستیک و… اشاره کرد. ضمن اینکه برخی از تولیدکنندگان به منظور افزایش مقاومت تولیدات خود از پوشش ضد زنگ و pvc بر روی سطح آن‌ها استفاده می‌کنند. در کل، فولاد رایج‌ترین ماده تشکیل‌دهنده پیچ و مهره است. پیچ‌ و مهره‌های فولادی نیز در چندین گرید از جمله گرید 2، گرید 5، گرید 8، فولاد آلیاژی و… ارائه می‌شوند. بنابراین، هر نوع پیچ و مهره‌ای دارای زیرمجموعه‌ای است که این تنوع، گاهی باعث سخت شدن انتخاب برای مشتریان می‌شود؛ به همین جهت، دریافت مشاوره تخصصی پیش از خرید عمده پیچ و مهره اهمیت دارد.

مهم ترین مشخصات پیچ و مهره

پیچ و مهره مانند میلگرد ساده یا سایر قطعات مورد استفاده در صنعت، دارای مشخصاتی هستند که در قسمت زیر به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • دارای گریدهای متنوع
  • دارای اندازه‌های مختلف
  • سرعت بخشیدن به اجرای پروژه
  • سهولت در ساخت سازه‌های فلزی
  • جلوگیری از تخریب سازه‌های فلزی موقع زلزله
  • قابلیت جداسازی و باز و بسته کردن قطعات مختلف

انواع کاربردهای پیچ و مهره در صنعت

پیچ‌ها و مهره‌ها کاربردهای متنوعی در صنعت دارند. در واقع، این ابزار در صنایع مهمی نظیر صنعت ساختمان‌سازی، نفت و گاز و پتروشیمی به کار گرفته می‌شوند. صنایع نفت و گاز و پتروشیمی جزو صنایعی هستند که شدیدا به پیچ و مهره نیاز دارند. اتصالات در این صنعت نقش مهمی را ایفا می‌کنند و پیچ و مهره نیز به عنوان یکی از اتصالات مهم، کاربردهای گسترده‌ای در این صنعت دارد. این کاربرد مربوط به خطوط انتقال محصولات و ساخت بناهای مورد نیاز این صنعت می‌شود. به ‌این‌ ترتیب، شاهد استفاده از مدل‌های مختلف این ابزار ساده و کوچک در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی هستیم.

صنعت ساختمان‌سازی نیز یکی دیگر از صنایعی است که به پیچ و مهره نیاز دارد. مصارف این ابزار در صنعت ساخت‌وساز شامل سازه‌ها و اسکلت‌های فلزی، سازه‌های سبک و… می‌شود. پیچ و مهره در بخش‌های داخلی ساختمان نیز مانند کابینت، درب و پنجره و… کارایی دارد. به ‌طور کلی، استفاده از پیچ و مهره باعث افزایش اجرای سرعت پروژه و کاهش هزینه‌های آن می‌شود. همچنین، پیچ و مهره در صنایع دیگری نیز مانند صنعت خودروسازی، سوله‌سازی، ادوات کشاورزی، صنعت چوب، برق و مخابرات و… کاربرد دارد. به ‌این ترتیب، پیچ و مهره جزو قطعاتی است که در بیشتر صنایع حیاتی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خرید پیچ و مهره با بهترین قیمت

پیچ و مهره در گریدها، استانداردها و اشکال هندسی متنوعی تولید می‌شوند که در زمان خریدشان بایستی به این موارد توجه کرد. معمولا، اشکال هندسی آن‌ها از نوع مربع، دایره و شش‌ضلعی است. بنابراین، قبل از خرید پیچ و مهره به مشخصات ظاهری و فنی آن‌ها توجه کنید. همان‌طور که اشاره شد، این محصول توسط گروه‌های صنعتی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نمودار خرید آن رو به‌ رشد است. به ‌علاوه، پیش‌بینی می‌شود که نمودار آن همچنان روند مثبتی را طی کند. دلیل آن نیز رشد پیوسته صنعت و تولید محصولات مختلف است. به ‌این ‌ترتیب، صنعتگران با بهره‌گیری از اتصالات قدرتمندی مانند پیچ و مهره، موفق شده‌اند که کار خود را به بهترین شکل ممکن پیش ببرند.

عوامل موثر بر قیمت پیچ و مهره

قیمت پیچ و مهره بر مبنای عوامل مختلفی تعیین می‌شود. اول اینکه کلیه صنایع به شکل مستقیم یا غیرمستقیم بر روی یکدیگر تاثیر می‌گذارد که صنعت پیچ و مهره نیز از این قضیه مستثنی نیست. یکی از عوامل مخرب و تاثیرگذار بر قیمت قطعات صنعتی، پدیده تورم است. تورم باعث رشد روزافزون قیمت محصولات تولیدی مختلف از جمله پیچ و مهره می‌شود. وجود افراد دلال و سواستفاده‌گر نیز باعث اختلال در میزان عرضه و تقاضای محصولات می‌شود. هر گونه تغییر در میزان عرضه و تقاضا نیز زمینه‌ساز نوسان قیمت است. در کل، پیچ و مهره ساخت ایران قیمت مناسبی دارد و استفاده از آن باعث کاهش کلی هزینه ساخت‌وساز می‌شود.

جمع بندی

افراد برای اتصال قطعات مکانیکی از پیچ و مهره استفاده می‌کنند. بسیاری از قطعات مهم مانند فلز، چوب، پلاستیک و… با کمک پیچ و مهره به یکدیگر وصل می‌شوند. همچنین، از انواع کاربردهای پیچ و مهره در صنعت می‌توان به ساختمان‌سازی، خودروسازی، نفت و گاز و پتروشیمی، چوب و… اشاره کرد. در کل، پیچ و مهره در صنایع مهم و حیاتی کشور کارایی دارند. قیمت آن نیز در محدوده مناسبی قرار دارد؛ به صورتی که استفاده از آن به ‌عنوان اتصال‌دهنده یک صرفه‌جویی بزرگ اقتصادی محسوب می‌شود.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پاسخگویی به سوالات شما
ارسال