وبلاگ

مقایسه انواع مهره ها

مقایسه انواع مهره ها

مقایسه انواع مهره ها

اتصال‌دهنده‌های مختلفی در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند که یکی از رایج‌ترین آن‌ها، مهره است. مهره با وجود داشتن تنها یک سوراخ رزوه‌دار می‌تواند چندین جسم را به یکدیگر متصل کند. به‌ عبارت بهتر، اجسام از طریق اتصالات پیچی که شامل پیچ مهره است، به‌ خوبی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند؛ به همین جهت، این قطعه تبدیل به یکی از پرکاربردترین قطعات صنعتی شده است. در ادامه مطلب، به مقایسه انواع مهره ها و کارایی آن‌ها پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

مهره چیست؟

مهره، جسم کوچکی است که در اشکال حلقه‌ای و چندضلعی طراحی و ساخته می‌شود. این قطعه به پیچ‌ها کمک می‌کند تا محکم و سفت بسته شوند؛ بنابراین، می‌توان گفت که مهره‌ها مکمل پیچ‌ها هستند. ضمن اینکه رزوه و شیار مهره‌ها بایستی با پیچ‌ها همخوانی داشته باشد تا پیچ‌ها بتوانند به‌ درستی درون مهره‌ها قرار بگیرند. به‌ علاوه، مهره‌ها توسط متریال مختلفی همچون کربن استیل، آهن، پلاستیک، فولاد آلیاژی یا استنلس استیل و… ساخته می‌شوند که متداول‌ترین آن‌ها، مهره‌هایی از جنس آهن، فولاد و فلزات هستند. مهره از نظر ابعاد نیز در مدل‌های چهارگوش، شش‌گوش، هشت‌گوش و… تولید می‌شود. بنابراین، این محصول تنوع بالایی در بازار دارد و از همین رو بهتر است که قبل از خرید با انواع آن آشنا شوید.

مقایسه انواع مهره ها

مهره‌ها را از جنبه‌های مختلف می‌توان با یکدیگر مقایسه کرد که در قسمت زیر، به مقایسه انواع آن از نظر ظاهری پرداخته‌ایم:

  • مهره واشردار

در انتهای این مهره یک واشر تعبیه شده است؛ به همین دلیل، به آن مهره واشردار گفته می‌شود. وجود این واشر باعث شده است، دیگر نیازی به واشر اضافی نباشد. همچنین، وجود شیار بر روی واشر نیز منجر به سفت شدن مهره بعد از اتصال می‌شود. این اتصال محکم و مقاومت عالی زمینه استفاده گسترده از مهره‌های واشردار در صنعت خودروسازی را فراهم کرده است.

  • مهره مربعی شکل

این مهره همان‌طور که از نامش پیداست، دارای ظاهری مربعی شکل است. این مدل به دلیل ساختاری که دارد، تماس بیشتری با سطوح پیدا می‌کند. همچنین، مهره مربعی در سایزهای ریز، متوسط و درشت ساخته می‌شود که هر یک از آن‌ها کاربردهای مخصوص به خود را دارند. از اصلی‌ترین کاربردهای مهره مربعی نیز می‌توان به استفاده در صنایع ساختمان‌سازی، پل‌سازی، راه‌سازی، نفت و پتروشیمی و… اشاره کرد.

  • مهره استوانه ای شکل

این مهره دارای شکلی شبیه به استوانه توخالی است. مهره استوانه ای شکل یکی از پرکاربردترین مهره‌های تولیدشده در جهان است که از آن می‌توان در هر موقعیتی که امکان نفوذ در سطح وجود دارد، استفاده کرد. از کاربردهای این مهره نیز می‌توان استفاده در وسایل خانگی مختلف، قفل و دستگیره ساختمان و… را نام برد.

  • مهره آجدار یا خاردار

مهره آجدار یا خاردار نوعی مهره سفت شونده با دست است که آن را از طریق آج بیرونی‌اش می‌توان سفت کرد. این مهره برخلاف مهره‌های دیگر، دارای لبه‌های صاف نیست. در واقع، لبه‌های این نوع مهره‌ها، سفت و سخت است و چند ردیف آج به شکل عمودی دارد. ویژگی بارز این دست مهره‌ها، باز و بسته کردن راحت آن‌ها است.

  • مهره سربسته یا بلوطی

ساختار بالای مهره سربسته یا بلوطی، به شکل گنبد بوده که این حالت باعث محدودیت در استفاده از آن شده است. به همین دلیل، این مهره را نمی‌توان تا آخر پیچ محکم کرد. از این مهره در جاهایی استفاده می‌شود که تنها مقدار کمی از پیچ، بیرون از سطح است.

خرید مهره با بهترین قیمت

خرید مهره با بهترین قیمت، بر هزینه تمام‌شده کل پروژه تأثیر بسزایی می‌گذارد. همان‌طور که اشاره شد، پیچ و مهره تشکیل‌دهنده اتصالات پیچی هستند که می‌توانند انواع قطعات را به بهترین شکل ممکن در کنار یکدیگر قرار دهند. بنابراین، خرید آن‌ها طبق اصول استاندارد اهمیت زیادی دارد. افراد حین خرید مهره بایستی به نکاتی نظیر شرکت سازنده، نوع آن، سطح کیفی و مقاومتش توجه داشته باشند تا بتوانند بهترین را برای انجام کارهای خود خریداری کنند.

جمع بندی

ابزارهای مختلفی در تولیدی‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند که یکی از کلیدی‌ترین آن‌ها، اتصالات است. اتصالات به دو گروه پیچی و جوشی تقسیم می‌شود که مدل پیچی آن، طرفداران بی‌شماری در بین صنعتگران دارد. مهره و پیچ اجزای اصلی اتصالات پیچی را تشکیل می‌دهند که در مدل‌ها، اندازه‌ها و رنگ‌های متنوعی طراحی و ساخته می‌شوند. از انواع مهره‌ها می‌توان به مدل‌های مربعی، استوانه‌ای، بلوطی، آجدار و… اشاره کرد. به ‌این ‌ترتیب، در حین خرید مهره بایستی به مشخصات ظاهری و فنی آن توجه زیادی نمود.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پاسخگویی به سوالات شما
ارسال